RSS

Tyskie Gronie

Produsent: Kompania Piwowarska (SABMiller)

Navn: Tyskie Gronie

Land: Polen

Stil: Premium Lager

ABV: 5,6%

Karakter: 1 av 5 desiliter

Dette ølet er brygget hos Tyskie Browary Książęce i byen Tychy. Bryggeriet har brygget siden 1629, noe som gjør det til et av Polens eldste bryggerier. I dag er Tyskie en del av SAB Miller eide Kompania Piwowarska. Kompania Piwowarska oppstod som et resultat av sammenslåingen av Tyskie og Lech i 1999. Selskapet eier også Browar Dojlidy i Białystok som er kjent for Żubr. Kompania Piwowarska har for øvrig 45% av ølmarkedet i Polen.

Tyskie Gronie blir som oftest kun omtalt som Tyskie og er i dag Polens mest solgte øl med 18% markedsandel. Parasoller med Tyskies logo kan sees på de aller fleste uteserveringer i landet som en følge av dette. I 2002 vant brygget gullmedalje og Grand Prix i The Brewing Industry International Awards. I 2005 vant ølet igjen Grand Prix (Drink Tec) i München. Bryggeriet vet å utnytte disse utmerkelsene i sin markedsføring, og trykk av medaljene og teksten «Grand Prix» pryder både etiketter som bokser. Som om ikke det var nok mottok Tyskie i 2005 Gold Medal du Monde Selection fra International Institute for Quality Selections.

Tyskie benytter seg av vann fra dype brønner inntil 8 km. fra bryggeriet. Dette vannet strømmer til bryggeriet ved hjelp av tyngdekraften fra åsene rundt den Polske byen Mikołów. Ølet er gyllent i glasset med en tett skumtopp som gjerne kunne ha vart litt lenger. Metallisk aroma av både malt og humle. Gress og brød er mest fremtredende av smak. Ølet er litt søtt, men har samtidig en god bitterhet. For meg er ikke dette noen stor opplevelse, men Tyskie er likevel en kurant tørsteslukker.

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: