RSS

London Porter & Chili Muffins

14. oktober 2012

Desserter og bakverk

Som kjent så er øl og sjokolade en meget god kombinasjon, lige så er også øl og chili, samt sjokolade og chili gode kombinasjoner. Derfor så jeg for meg at øl, chili og sjokolade sammen kunne bli til noen spennende muffins. Jeg trålte internett til jeg fant en god muffinoppskrift jeg kunne modifisere etter mine ønsker. Resultatet ble ganske bra så jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften med mine lesere.

 

 

Du trenger:

  • 1 kopp porter (jeg benyttet meg av London Porter fra Haandbryggeriet), 1 kopp er ca. 2,4 dl.
  • 225gr. usaltet smør
  • 3/4 kopp kakao
  • 2 kopper mel
  • 2 kopper sukker
  • 1 finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 1/2 ts. natron
  • 3/4 ts. salt
  • 2 store egg
  • 2/3 kopp rømme

Varm opp ovnen til 175°c.

Deretter koker du opp øl og smør i en tykkbunnet kasserolle over medium varme. Tilsett kakao og visp jevnt. Sett blandingen til side.

 

 

Bland mel, sukker, chili, natron og salt i en bolle og sett til side.

 

 

 

I en annen bolle blander du egg og rømme med en visp.

 

 

 

Ta frem ølblandingen og vend den forsiktig inn i eggmiksen. Deretter vender du melblandingen forsiktig inn i øl- og eggblandingen.

 

 

Til slutt fyller du muffinsformene 2/3 dels fulle med den ferdige blandingen og steker de i ca. 15 min. eller i ca. 30 min. dersom du benytter deg av store (amerikanske) muffinsformer. Sjekk med en liten trepinne om de er ferdige før du tar de ut av ovnen. Spises som de er eller med valgri glasur, da gjerne en glasur med øl. Eller gå for den enkle løsningen med å sikte litt melis over.

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: