RSS

Nøgne Ø #100

14. oktober 2012

5 av 5 Halvliteren, Nøgne Ø, Norge

Produsent: Nøgne Ø

Navn: #100

Land: Norge

Stil: Barley Wine/Double-/Imperial IPA

ABV: 10,0%

Karakter: 5 av 5, Halvliteren

Dette er en øl som ikke var tiltenkt salg da dette egentlig var et internt jubileumsøl for Nøgne Ø den gang de skulle feire sin batch nr. 100. Heldigvis var det mange ølfrelste der ute som etterspurte dette ølet, dette gjorde sitt til at Nøgne Ø satte den i fast produksjon.

#100 er en øl jeg kjøper med jevne mellomrom og ølen i denne vurderingen stammer fra batch nr. 785, altså en god stund og mange brygg siden den orginale nr. 100. De lærde strides om dette er en Barley Wine eller en Dobbel-/Imperial IPA. Denne diskusjonen overlater jeg til de virkelig gode ølkjennere og har derfor helgardert når det kommer til stilart for denne øl. Ølen er dyp rød til brun i glasset. Mye humlearoma og ikke minst dufter det litt søtt av malt og man kan også kjenne toner av røstet malt. Faktisk er det så mye duft fra denne at det blir vanskelig for meg å beskrive alt. En vidunderlig aroma er det uansett. I munnen er ølet fruktig, søtt og bittert i en fantastisk harmoni. Her er det kraftig humlebitterhet med en tørr avslutning og her er det bare å konkludere med at dette er et svært så smaksrikt og nydelig øl som gir nytelse på et høyt nivå.

,

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: