RSS

Innis & Gunn Original

Produsent: Innis & Gunn

Navn: Original

Land: Skottland

Stil: English Strong Ale

ABV: 6,6%

Karakter: 2 av 5 desiliter

Dette ølet er lagret på eikefat og det gjør seg gjeldende i aroman. Spennende duft som allerede nevnt av eiketre, men også karamell og vanilje er tilstede. En aroma som kan minne litt om whisky. Ølen har god sødme og aromaen går igjen i smaken. Dog minner ikke smaken like mye om whisky som aromaen.

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

4 kommentarer den “Innis & Gunn Original”

 1. Skumringen Says:

  Du nevner en del gode elementer ved denne, og ut fra det du beskriver at den inneholder, fortjener den mer enn 2 av 5. Kan du utdype hva du trekker for?

  Svar

 2. Onkel Humle Says:

  Hei der Skumringen. Jeg takker for ditt engasjement og skal forsøke å gi deg et svar du blir tilfreds med. Nå synes ikke jeg at 2 av 5 er en dårlig karakter, det finnes jo èn 0 av 5 her også noe som vil si at denne har fått noe som tilsvarer et terningkast tre. Jeg gir ganske uhøytidelige karakterer og lar de profesjonelle ølkjennere stå for de virkelig gode anmeldelsene. Jeg skiller f.eks ikke mellom ølstiler når jeg gir en karakter. Dette gjør at karaktergivningen er ganske preget av min personlige smak. Dette kan kanskje virke uretferdig overfor øl i diverse lagerkategorier, mens det i igjen kan virke som om f.eks meget humlesterke og bitre ale blir forfordelt. Bare til orientering er jeg ingen kurset eller utdannet ølkjenner og benytter meg f.eks ikke av dommerskjemaer fra f.eks Norbrygg.

  Når det kommer til akkurat denne øl så ga jeg denne i utgangspuntet karakteren 3, men trakk et poeng p.g.a. at flasken var gjennomsiktig, dette ser jeg i ettertid at jeg burde ha nevnt i innlegget. Videre vil jeg påpeke at Innis & Gunns Original er en god øl, men jeg synes eikepreget som fatlagringen fører til passer bedre i kombinasjon med en stout/porter enn i en lys sterk ale. Der forsvant altså enda et poeng. Det siste poenget jeg trakk for er at jeg personlig foretrekker øl med litt mer humle og/eller mer preg fra malt, være seg røkpreg eller karamell f.eks.
  Jeg ender opp med og mene at Innis & Gunn Original er god øl ca. mitt på treet, men man må huske at dette er min personlige mening og at smaken er som baken. En god øl for meg er ikke nødvendigvis en god øl for deg.

  Håper du er fornøyd med svaret, hvis ikke får jeg gå notatene mine litt nøyere etter i sømmene.

  mvh
  Onkel Humle

  Svar

  • Skumringen Says:

   Ja, dette skulle holde! Mange takk. Ser jo i ettertid at 3 av 6 høres bedre ut enn 2 av 5, men når det legges til en karakter 0, blir det jo 50% score likevel. Er forsåvidt enig i at det ideelt sett kunne vært farget glass på flasken, men enkelte puber serverer denne i flasken, og dermed vil man jo kunne se og vurdere fargen på den likevel. Og skum og humlearoma er jo ikke så viktig når det gjelder britiske ales heller, i hvert fall ikke alltid. Men men, det er jo alt i alt bra at vi kan være uenige om god øl, ingenting slår en god øldiskusjon!

   Ser at vi legger oss på samme linje når det gjelder bloggens hensikt – uhøytidelig og uutdannet! Jeg følger med videre også – og lykke til med juleølsesongen!

   Svar

 3. Onkel Humle Says:

  Det er bra svaret var tilfredstillende. Jeg takker for lykkeønsninger i forbindelse med juleølsesongen, «lageret» har allerede fått et lite utvalg av juleøl. Nyt juleølsesongen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: