RSS

Amager The Sinner Series Gluttony

Produsent: Amager Bryghus

Land: Danmark

Stil: Double-/Imperial IPA

ABV: 9,4%

Karakter: 5 av 5, halvliteren

De syv dødsyndene er ifølge katolsk teologi og tradisjon synd som leder til annen synd eller laster. Dessuten kan synden føre til åndelig død, eller brudd med Gud samt evig fordømmelse og fortapelse, så fremt en ikke angrer og ber om tilgivelse under skrifte. Identifiseringen av de syv dødsyndene tillegges pave Gregor I den store, og er som følger: 1. Hovmod, 2. Grådighet, 3. Begjær, 4. Misunnelse, 5. Fråtseri, 6. Vrede og 7. Latskap.

Amager Bryghus har på sin side skapt de syv dødsyndene i form av øl, Gluttony betyr fråtseri og er således den femte dødssynden. Denne synden,  Fråtseriet er oransje og grumsete i glasset og ser ganske innbydende ut med sin gode skumtopp, selv om den dog legger seg raskt som et tynt lag på brygget. Gluttony er rik på humlearoma, noe som ikke er rart med tanke på at Amager har benyttet seg av et heksagon av humle i denne. Det dufter fortreffelig av grapefrukt, citrus, fersken og ananas. En slik duft får virkelig smaksløkene til å løpe i vann. Den femte syndens smak lever opp til aromaen med sin friske fruktighet og fantastiske bitterhet. Dette er akkurat slik jeg ønsker og liker at en Imperial IPA skal være.

Akkurat som katolikkene hevder fører en synd til å ønske å begå en ny, Amagers Gluttony er ikke et unntak. Jeg vil ha mer, så får man heller be om tilgivelse ved skrifte ved en senere anledning.

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: