RSS

BrewDog Abstrakt AB:08

1. desember 2012

4 av 5 desiliter, BrewDog, Skottland

BrewDog Abstrakt AB08Produsent: BrewDog

Land: Skottland

Stil: American Strong Ale

ABV: 11,8%

Karakter: 4 av 5 desiliter

Ølet i denne anmeldelsen er produsert i desember 2011 og er flaske nr. 5627 av 7902. Klar dyp gyllen til ravfarget i glasset med en liten skumtopp. God aroma av røstet malt, karamell, sjokolade, mørke frukter og rosiner. Duften kan minne litt om den man vanligvis finner i en Barley Wine, og det er ikke et dårlig tegn før man skal til med smakingen. Ølet har mye aroma, men det skorter ikke på diversitet når det kommer til smak heller. AB:08 har en god oljete munnfølelse og av smak fanger man opp søt karamell, sjokolade og kaffe. Det stopper ikke der for mørke tørkede frukter, litt røstet malt og peppertoner blander seg også inn i smaksprofilen. Ølet leverer en god sødme som er i god balanse med en lett kilende bitterhet på tungen. Brygget har en alkoholprosent på 11,8% som er er godt kamuflert, men likevel kan man kjenne små pirrende, varmende og behagelige stikk fra alkoholen. Alt i alt et spennende og godt øl, men jeg sitter allikevel igjen med følelsen av at noe mangler for at det skal ta steget helt opp. BrewDog kaller dette en Deconstructed Blond Imperial Stout, noe som nok er en ganske passende beskrivelse. En meget spennende ølsort jeg håper å kunne se se mer av i fremtiden.

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: