RSS

Porter Łódzki

Porter LodzkiProdusent: Browary Lódzkie

Land: Polen

Stil: Baltic Porter

ABV: 9,5%

Karakter: 2 av 5 desiliter

Dette er en øl som går for å kanskje være den beste baltiske porteren i Polen ifølge flere av landets øl-bloggere. Ølet er også rangert som Polens sjette beste øl hos ratebeer. Browary Lódzkie blir sett på som litt mystisk av polske ølentusiaster, da de ikke besvarer noen som helst form for henvendelser og i tillegg nekter å snakke med media. Bryggeriet hadde heller ingen interesse  av å promotere deres porter tilbake i 2010 da den ble relansert etter at ølet hadde vært ute av markedet en stund. Flaskeversjonen ble ikke relansert og ølet er i dag således kun tilgjengelig på boks. Uansett er Porter Łódzki tilbake på markedet, endog noe vanskelig tilgjengelig.

Ølet er mørkebrunt med et dypt rødskjær når man holder den opp mot lyset og kan minne litt om Coca-Cola av utseende. Skummet dør raskt ut og forsvinner totalt etter noen få minutter. I aromaen er alkoholen tilstede, men absolutt ikke på en plagsom måte. Videre finner man en duft av av svisker som dominerer ganske mye og i tillegg finner man toner av sjokolade. I smaken kjenner man mørke frukter, røstet malt, brent sjokolade og alkohol, og selv om alkoholen varmer godt blir den for meg litt vel fremtredende. Det er en god sødme og bitterhet i ølet, men jeg synes ølet var en liten skuffelse tatt i betraktning de meget positive omtalene jeg hadde lest blant et knippe polske ølbloggere før innkjøp.

Skal du til Polen og har lyst på en baltisk porter vil jeg heller anbefale deg å kjøpe Żywiec Porter som jeg personlig synes er blant Polens aller beste øl. Den er for øvrig regnet som Polens aller beste øl på ratebeer.

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: