RSS

Bockor Cuvée des Jacobins Rouge

Bockor Cuvee des Jacobins Rouge (2)Surøl er en stilart innenfor øl som stammer fra Belgia og som jeg ikke har så mye erfaring med, men av det jeg har smakt må jeg si at dette ser ut til å være en form for øl jeg vil komme til å sette mer og mer pris på. Vanligvis brygges øl i sterile omgivelser for å beskytte ølet mot infeksjonsfare og villgjær, men når det kommer til surøl tillater gjerne bryggeren ville gjærstammer eller bakterier å entre brygget, tradisjonelt sett ved å la villgjæren slippe naturlig til gjennom fat. En annen metode for å oppnå en syrlig smak er å tilsette frukt. Vanligvis kirsebær (for å produsere Kriek), eller bringebær (for å produsere Framboise) under modningsprosessen, dette for å kunne starte en andre gjæringsprosess. Bryggingen av surøl er en uforutsigbar prosess grunnet usikkerheten rundt det å benytte seg av villgjær. Selve gjæringsprosessen tar flere måneder og brygget kan bruke noen år på å modne.

Bockors Cuvée des Jacobins Rouge er en rød flamsk surøl og er lagret i 18 måneder på eikefat noe som har ført til en god tilstedeværelse av vanilje i brygget. Ølet har en syrlig aroma og her kjenner man den nevnte vanilje, men også bringebær og eple. I smaken har man både et fruktig og et syrlig preg, og jeg finner frukt og bær i samspill med en svak undertone av kakaopulver og vanilje. Til slutt har man en syrlig avslutning, men ølet er samtidig forfriskende.

Produsent: Brouwerij Bockor

Land: Belgia

Stil: Sour Ale/Wild Ale

ABV: 5,5%

Karakter: 4 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: