RSS

Nøgne Ø/Bridge Road India Saison

26. januar 2013

5 av 5 Halvliteren, Nøgne Ø, Norge

Nøgne Ø India Saison (3)Da dette ølet skulle brygges gikk Nøgne Ø og australske Bridge Road Brewers sammen og skapte en slags krysning mellom en India Pale Ale og Saison. Bryggeriene brygger hver sin variant og besøker man ratebeer ser man at Nøgne Øs variant samler en høyere score. Meg bekjent benytter de akkurat samme oppskrift så her spiller sannsynligvis vannkvalitet og gjæringsprosess en viktig rolle i resultatet av det ferdige produktet. Dette blir dog kun synsing da jeg ikke har smakt Bridge Roads versjon. Kanskje de smaker helt likt?

Brygget er uklart og gyllent i glasset, og ser innbydende ut i glasset med sin tette hvite skumtopp. Krydder, citrus, gjær og hint av gress er det nesen fanger opp av aroma. Vel i munnen er det citrus og tropisk det første man kjenner, men smaksløkene kan også glede seg over gress, krydder og gjær. Ølet har en herlig fruktig, bitter og tørr avslutning. Rikelig karbonert, men det fungerer godt i dette ølet.

Produsent: Nøgne Ø

Land: Norge

Stil: Saison

ABV: 7,5%

Karakter: 5 av 5, Halvliteren

 

 

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: