RSS

Ringnes/Brooklyn Imperial Polaris

Ringnes Brooklyn Imperial Polaris 2012Ringnes er ganske så kjent for de fleste av oss, og vi forbinder de gjerne med den ganske kjente «bjørnungen» Ringnes Pilsener. Selv om Ringnes ikke har så mye spennende å by på for oss ølnerder vet vi at de kan om de vil. Ringnes Julebokk er et veldig godt eksempel på dette, og nettopp bryggeriets julebokk er utgangspunktet for Imperial Polaris. Ringnes er også importør av Brooklyn Brewery her i Norge, et amerikansk bryggeri med en del gode øl på markedet. Garrett Oliver er Brooklyns sjefsbrygger og har blitt kjent for sine gode øl, og siden han tok turen til Norge for å brygge med Christian Ødegård hos Ringnes lover dette godt for ølet. Inspirert av Fridtjof Nansens første ekspedisjon til nordpolen hvor bokkølet fra Ringnes ble servert til mannskapet på polarskipet Fram har de kommet frem til Imperial Polaris, en vinterøl som skal passe godt på kalde kvelder. Dette er som tidligere nevnt et øl med utgangspunkt i Ringnes` julebokk, men i dette samarbeidsprosjektet har det blitt tilsatt honning, humle av typen simcoe, tørkede appelsinskall og kaffe før det har gjennomgått en filtreringsprosess. Halvparten av brygget som ble brygget ble flasket som Imperial Polaris, og den andre halvparten ble overført til fat brukt under produksjon av Heavin Hill Bourbon. Den fatlagrede versjon er planlagt lansert i 2013 under navnet Superior Polaris. Dette virker meget spennende og jeg ser allerede frem til lanseringen.

Etter skjenking er Imperial Polaris klar og dyp rød i glasset med en kortlivet skumtopp, men det ligger som en tynn hinne og danner flotte skumringer på glasset ettersom innholdet minsker. Nesen finner en søt aroma av karamell, sjokolade, tørket frukt, honning og hint av vanilje. I smaken følges duften opp og her kjenner man i hovedsak røstet malt, kaffe, honning og innslag av citrusfrukt. Dette er en søt øl, men det har en god bitterhet som balanserer ølet og man kan ikke annet enn å synes at dette er godt.

Produsent: Ringnes Bryggeri (Carlsberg)

Land: Norge

Stil: Doppelbock, Juleøl

ABV: 10,0%

Karakter: 4 av 5 desiliter

,

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

2 kommentarer den “Ringnes/Brooklyn Imperial Polaris”

 1. Skumringen Says:

  Skal si du leverer – både kvalitet og hyppighet! Underholdende og lærerikt å følge. Gratulerer med velfortjent heder.

  Skumringen Ølblogg

  Svar

  • Onkel Humle Says:

   Jeg takker og bukker for rosende ord. Når det kommer til kvalitet synes jeg selv har litt å gå på, men det blir nok bedre med tiden og når man får opparbeidet seg mer erfaring. Spesielt bildene krever forbedring. Jeg vet ikke om jeg vil være i stand til å opprettholde hyppigheten i all fremtid. Dog skal det sies at jeg har et etterslep på notater og jeg har en del øl stående klar til vurdering, og fremdeles er det igjen noen juleøl som ikke er testet. Hyppigheten er nok derfor sikret for de neste ukene i alle fall, og da er det vel snart slipp på polet igjen…

   For øvrig besøker jeg bloggen din i ny og ne og jeg synes at du gjør en god jobb. Stå på videre.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: