RSS

AleBrowar Black Hope

AleBrowar Black HopeAleBrowar har også her vært ute som første produsent av en ny ølstil i Polen, denne gang en Black IPA. Ølet er sort i glasset og toppes av en lys brun skumtopp. I aromaen finner jeg først og fremst kaffe og citrusfrukter, da spesielt grapefrukt, men også gress tilkjennegir seg i duften. Når ølet møter mine smaksløker kjenner jeg at ølet ikke er så alt for spennende, og igjen er det bitter kaffe og grapefrukt som dominerer. Stout delen av ølet kommer ikke nok frem, men det er ikke overveldes dominerende i retning IPA heller. Selv uten den store kompleksiteten fungerer likevel brygget godt og har en fin bitter avslutning, men det mangler litt på å klatre opp i den øverste delen av poengskalaen.

Polens øldrikkere har nok trykket denne nærmere sitt bryst enn det jeg har. Dette viser seg spesielt i ølportalen browar.biz sin ølkåring for 2012. Black Hope vant klasse 7, mørk overgjæret øl over 13ºPlato og kom også på andre plass i klassen årets debut. Som ikke det var nok ble også ølet nr. 2 i klassen årets polske øl 2012.

Produsent: AleBrowar (Browar Gościszewo)

Land: Polen

Stil: Black IPA

ABV: 6,2%

Karakter: 3 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

4 kommentarer den “AleBrowar Black Hope”

 1. Skumringen Says:

  Jeg skal en tur til Polen (Gdansk) om ca halvannen måned. Er disse polske ølene du har skrevet om i det siste kjøpt i Polen? Er de å få tak i her til lands? Har du eventuelt noen polske øl du absolutt anbefaler? Ratebeer’s oversikt over beste polske øl er jo til en viss grad til hjelp, men konkrete tips fra norske ølbloggere er jo ikke å forakte.

  Svar

 2. Onkel Humle Says:

  Disse ølene er kjøpt i Polen og er ikke tilgjengelig i Norge. Bryggeriet bak denne ølen, AleBrowar ble akkuart kåret til Polens nest beste bryggeri i 2012 av browar.biz. Vinneren her ble Browar Pinta. Ølene er vanskelig tilgjengelig, og må kjøpes i spesielle ølforretninger eller på puber/restauranter med godt ølutvalg. Jeg vil spesielt anbefale deg å prøve Rowing Jack (IPA) fra AleBrowar, en meget god øl. I den allerede nevnte prisutdelingen til browar.biz fikk Rowing Jack 3 første plasser. (det kommer et blogginnlegg om denne her på bloggen i løpet av uken). Ellers falt også Amber Boy fra samme bryggeri veldig godt i smak hos meg og jeg anbefaler deg å prøve denne. Atak Chmielu (humleangrep), fra Browar Pinta var for øvrig den første IPA som ble produsert i Polen og burde også prøves om mulig. Denne var en stund rated som Polens beste øl, men er nå helt nede på 18. plass hos ratebeer blant de polske ølene. Ellers er Zywiec Porter en meget god øl som er lett tilgjengelig, denne er rated som Polens beste øl hos ratebeer og ble akkurat kåret til Polens beste øl etter totalt antall stemmer fra flere forskjellige polske ølkåringer i løpet av hele fjorårets kalenderår. Siden du skal til den såkalte «trippelbyen» (Gdansk, Gdynia, Sopot) så kan jeg foreslå AfroAlko i Gdynia (de har fire butikker i Gdynia) eller butikken Sklep Piwoteka w CH Rental Park in Gdansk.

  Svar

 3. Onkel Humle Says:

  Ingen ting å takke for. Det er alltid hyggelig å kunne være til hjelp for andre ølhunder.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: