RSS

AleBrowar Rowing Jack

AleBrowar Rowing JackIndia Pale Ale er en ølstil jeg er meget glad i og å få smake på en av Polens få IPAer takker jeg ikke nei til. Nå skal det også nevnes at denne ølen gjorde det ganske så skarpt i browar.biz sin store polske ølkåring for fjoråret. Forventningene lar seg ikke dempe av følgende utmerkelser i nevnte kåring: Nr. 1 i klasse 9, lys overgjæret øl over 13ºPlato, Vinner av klassen årets debut 2012 og sist, men absolutt ikke minst ble ølet kåret til årets polske øl 2012.

Ikke rart man har noen forventninger i det man skal sprette korken, og samtidig lurer på om man her skal få disse innfridd. Brygget skjenkes i glasset og man ser en ravfarget øl som toppes av en tett hvit skumtopp med gule nyanser. Det ser så absolutt fristende ut og duften nesen møtes av er ikke noe dårligere. Her finner jeg en nydelig frisk aroma av citrus, gress, tropisk frukt og ikke minst karamell. Vel i munnen opplever man en god karamellpreget sødme samtidig som ølet er herlig fruktig med en god smak av citrus og tropiske frukter. En meget god bitterhet balanserer opp mot sødmen i form av grapefrukt og ølet avslutter bittert med en god varmende følelse. Alt i alt må dette sies å være en meget god IPA i amerikansk stil og jeg hadde vanskelig for å bestemme meg for om ølen skulle få beste eller nest beste karakter. Heldigvis hadde jeg nok en flaske av denne slik at jeg tok en ny vurdering etter noen dager og endte opp med å gi den nest beste karakter. Uansett, her har jeg nok funnet meg en ny personlig favoritt på det polske ølmarkedet.

Produsent: AleBrowar (Browar Gościszewo)

Land: Polen

Stil: India Pale Ale

ABV: 6,2%

Karakter: 4 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: