RSS

Sigtuna Påskweizen (2013)

Sigtuna Påskweizen 2013Påsken er over oss og jeg skulle gjerne ha sett fler påskeøl fra de norske bryggeriene, men jeg har uansett fått kloa i norsk, svensk, dansk og belgisk påskeøl så jeg håper på minst en omtale daglig av påskeøl denne uken. Først ute er Sigtunas Påskweizen fra våre brødre i «Øst Europa», nærmere bestemt Sverige der utvalget av påskeølet er bedre enn her hjemme. Selve ølet er uklart og gul av farge, og toppes av en stor hvit skumtopp. Her fylles nesen av typisk hefeweizen-duft som gjær, banan, sitrus, krydder og gress. Når det kommer til smaken finner man mye brød og korn samt standardinnslaget av gjær, banan, citrus og urter. Personlig synes jeg denne er mindre frisk og tyngre i kroppen enn hefeweizen flest i tillegg til at den er overraskende bitter for stilarten. Det blir litt mye korn i smaken, men det er likevel godt på sin måte uten at det helt faller i min smak. Her ender jeg opp med en karakter som tilsvarer middels -.

Produsent: Sigtuna Brygghus

Land: Sverige

Stil: Hefeweizen

ABV: 5,2%

Karakter: 2 av 5 desiliter

,

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: