RSS

Harviestoun Ola Dubh (18 y.o.)

Havriestoun Ola Dubh 18 year old (2)Ola Dubh (eller Black Oil om du vil) er produsert i et begrenset opplag og er lagret på fat fra Orkney`s Award vinnende Highland Park for å komplimentere et allerede godt øl med whiskytoner. Highland Park 18 Year Old Single Malt Whisky ble for øvrig kåret til verdens beste brennevin av F. Paul Pacult. Dette lover godt også for ølet for Pacult er ikke hvem som helst. Han er kjent som «Americas Foremost spirits authority» av Forbes.com og USAs fremste brennevinsekspert. Han er også en av verdens fremste øl, vin og brennevins journalister og er også forfatter, lærer, lektor og konsulent innenfor dette feltet. Dessuten har han i tillegg til å skrive flere bøker også skrevet om vin, drinker og brennevin for New York Times de siste 17 årene og som ikke det er nok står han også bak F. Paul Pacult`s spiritjournal. Mannen er sågar også verdens eneste journalist som for tiden er livstidsmedlem av Master of Keepers of the Quiach whisky society (Edinburgh, Skottland). 

Ølet er sort og det lille som er av skum er brunt og dør ut i ekspressfart. Aromaen kan skimte med lær, sjokolade, røk, trevirke, kaffe og whisky. Smaken er røkpreget og byr også på animalske toner i form av lær akkurat som i duften. Videre finner jeg sjokolade og nøtter samt karamell og trevirke. Whiskysmaken er også tilstede. Munnfølelsen har et oljet preg og passer i særdeleshet personer som er glad i whisky og mørke ølsorter. Absolutt et spennende øl.

Produsent: Harviestoun

Land: Skottland

Stil: Old Ale

ABV: 8,0%

Karakter: 4 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: