RSS

Rochefort Trappistes 8

Rochefort Trappistes 8 (2)Flasken åpnes med et herlig «poff» og det ryker ut av flaketuten. Jeg skjenker i glasset en mørk kopperfarget øl med en god beige skumkrone. Det skummer for øvrig mye under skjenkingen så ølet later til å væer ganske så livlig karbonert. Jeg løfter glasset mot nesen og jeg finner en søt aroma av brunt sukker og nougat, men her er det mer, både epler og bær, og ikke minst noe gjær. Jeg skuer bort på ølet imens jeg setter noen poteter i ovnen og krydrer noen biffer av entrecôte. Glasset nærmer seg munnen, endelig skal man smake på brygget. Ølet ruller rundt i munnen mens jeg drar inn litt luft og kjenner på smaken. Hva finner jeg av smak? Ølet kjennes litt søtt og det har moderat syrlighet. Her dukker det opp smaker av epler, bær, brunt sukker og gjær, akkurat som i duften. Dog finner man også mer. Samtidig observeres at skummet har lagt seg som en tynn hinne over ølet. Smaken av mørk tørket frukt tilkjennegir seg, men den er dempet i sin fremtoning. Jeg svelger og det spretter frem noen gode sjokoladetoner. Smilet er på plass og den riktige lesken som skal holde meg med selskap under kokkeleringen av min biff-middag er på plass. For meg selv konkluderer jeg med at ølet er godt, men jeg savner likevel det lille ekstra. Kanskje det kommer av jeg ser på meg selv som et lite humlehode som foretrekker de mer bitre ølene? Fetishister av belgisk øl vil nok finne glede i denne flasken åkke som. For meg ender den hakket under toppscore og lar den ønske meg god helg og gi meg en god start på fredagskvelden. For ordens skyld kan jeg nevne at det ble servert en brown ale til biff-middagen og ikke Rochefort Trappistes 8.

Produsent: Brasserie Rochefort

Land: Belgia

Stil: Belgian Strong Ale

ABV: 9,2%

Karakter: 4 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: