RSS

LoverBeer BeerBera

LoverBeer BeerBeraHva kan så denne flasken by på? Dette er ikke mindre enn en italiener modnet på eikekar uten å ha blitt tilsatt gjær. Ølet er spontangjæret etter tilsetting av ferskpressede Barberadruer med skinn fra Alba, en by i Piemonte, Cuneo-provinsen nord i Italia hvor man er kjent for hvite trøffel, fersken og vinproduksjon. Barbera-druen på sin side er kjent for fargestoffrikdom, høy fruktsyre og lavt garvestoffinnhold og særlig kjent er rødvinen Barbera d`Alba som benytter seg av nevnte drue. Tilbake til ølet. BeerBera viser seg som rød i glasset og toppes av en kortlivet rosa skumtopp. Duften er frisk, syrlig og noe søt. Jeg finner bær og druer og i det hele kan brygget minne noe om rødvin i aromaen. I munnen fremstår ølet som meget friskt og syrlig, og igjen er det frukt og bær som trer mest frem. Avslutningen på sin side er syrlig og minner som aromaen litt om rødvin. Nå er ikke jeg spesielt glad i rødvin, men vintonene i dette ølet treffer godt og faller så absolutt i smak. Kanskje et øl du kan by en som er glad i vin, men rynker på nesen av ordet øl?

Produsent: LoverBeer

Land: Italia

Stil: Sour Ale/Wild Ale

ABV: 8,0%

Karakter: 4 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: