RSS

Nøgne Ø Python Pilsner

Nøgne Ø Python PilsnerJeg drikker veldig lite pils og de norske haandverksbryggeriene som f.eks Nøgne Ø brygger ikke mye lagerøl. Dog som Nøgne Ø sier om sin Python Pilsner så må det da være rom for en god kraftig pils, men de har gjæret ølet med champagnegjær for å unngå det de kaller for lagerfellen. Av utseende er ølet gyllengult og toppes av en liten hvit skumtopp. I aromaen er gjær særdeles fremtredende, men jeg finner også sitrus og sure epler. Duften gir i det hele en aroma som sender tankene mot belgiske øl. Når man kommer til smaken er gjæren ganske fremtredende også her. Samtidig finner man i tillegg sitrus, syrlig eple, gress, høy og hvete. Igjen sendes tankene i retning Belgia og en slags hybrid mellom blond og wit uten å være akkurat det. Ved veis ende har man en ren og bitter avslutning. Jeg savner kanskje litt mer friskhet i ølet, men det gjør åkke som en god jobb som tørsteslukker og den høye alkoholprosenten er meget godt intergrert i ølet for den legger man ikke merke til hverken i aroma eller smak. Nøgne Ø klarer desverre ikke å overbevise meg om at også pils kan være spennende, men de viser likevel at denne ølstilen kan gi en rikere smaksopplevelse og ikke behøver være smaksløs, sur og bitter i negativ forstand slik makrobryggerienes bidrag som oftest er for meg som til vanlig elsker både sure og meget bitre øl.

Produsent: Nøgne Ø

Land: Norge

Stil: Strong Pale Lager/Imperial Pils

ABV: 9,5%

Karakter: 3 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: