RSS

Haand Internasjonale Ølfestival 2013

8. juni 2013

Humlebingens artikler

festivalprogram2-685x1024Helgen for et par uker siden, nærmere bestemt fredag 24. og lørdag den 25. mai var det igjen tid for ølfestival hos Haandbryggeriet. Man kan vel gå så langt som å si at dette er årets ølarrangement her i Norge. Personlig må jeg si at festivalen var bedre i år enn i fjor, mest av alt på grunn av at man hadde et større område å boltre seg på og en del mer plass å sitte. Denne lille detaljen alene gjorde at trengselen ble langt mindre og køene kortere fremfor de diverse bryggerienes boder. Som ølnerder flest gikk jeg gjennom øl-listen på forhånd og hadde sett meg ut noen øl som skulle prøves og en plan om å teste etter ABV. Notatblokken og pennen var klar for avreise til Drammen og øl-listen printet ut. Her har jeg en idé for neste års festival: hvorfor ikke trykke opp noen øl-lister som kan deles ut til de fremmøtte? Grunnen til at jeg nevner dette er at det var en del som lurte på hvor jeg hadde funnet den, og at utskriften stadig var på utlån. Uansett var det en god idé å printe ut denne listen (selv om to svenske bryggerier glimret med sitt fravær og italienske Toccalmatto kun stilte med en øl grunnet norsk tollvesen og at enkelte gikk tom for diverse øl) ikke bare for at man hadde en god oversikt over bryggeriene og deres øl, men også fordi man kom i kontakt med andre hyggelige ølinteresserte som en følge av denne.

haand-logo-copy

Lørdag morgen var det tid for avreise med buss inn til Oslo for deretter å sette seg på toget til Drammen der en spasertur opp til Haandbryggeriet sto for tur da bil og ølkonsum er en særs dårlig kombinasjon. Vel fremme på Sundland og etter innkjøp av ekstra poletter var det tid for øl. Engelske Partizan ble første stopp hvor en Saison ved navn Grisette skulle smakes. Denne var god og fruktig med innslag av sitrusfrukter, gjær og koriander. Rett og slett en herlig øl som virkelig kom til sin rett etter en spasertur i sol og varme fra togstasjonen. Citra Saison fra samme bryggeri ble drukket litt senere på kvelden og den var også meget god om enn ikke enda bedre enn Grisette. Utover lørdagen ble alle (sett bort fra Aass) bryggeriene oppsøkt og øl testet fra de respektive. Konklusjonen ble at alle stilte med høy kvalitet og gode smaker. Noen bedre enn andre og noen ekstra spennende. Engelske Magic Rock hadde jevnt over stor trafikk og for få tappekraner noe som resulterte i at man måtte vente til en kran var tom før man fikk prøve neste. Det ble en lang ventetid på deres Magic 8 Ball, men den var verd det. Franske De Struise var også svært iøynefallende med sin stand og øl som Weltmerz og Ryo Reserva fortjener å bli trukket frem i lyset som to meget gode øl.

festivalbanner

Personlig setter jeg stor pris på sur- og fruktøl om dagen så Krekling, Berry Blend og Rødhette fra Haandbryggeriet ble testet med stor interesse og de må sies å holde god kvalitet. Italienske LoverBeer imponerte meg nok en gang og deres BeerBrugna med plommer var et av de beste ølene for meg denne dagen, men også D`uva Beer falt i god smak.

Andre høydepunkter som må nevnes er Ægirs Aquatosk som virkelig er et bevis på hvor godt øl fra fatlagring kan være, og så kommer man selvsagt ikke utenom Närkes Bäver, en spennende øl med flott innslag av animalske toner og nærvær av lær. Dessuten skal det nevnes at det er utrolig deilig å tilbringe en hel dag der man koser seg med likesinnede med godt øl hvor smaksopplevelsen står i fokus og ingen har som mål å bli full. Utagerende festing, fyll og bråk var totalt fraværende og lite kan sies å være bedre enn det. Jeg ser allerede frem til neste års festival.

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: