RSS

Nøgne Ø Citrus Hystrix IPA

Nøgne Ø Citrus Hystrix IPAMitt første bekjentskap med denne ølen var under Haand Internasjonale Ølfestival tilbake i mai 2012 og jeg kan erindre den som en ganske god øl. Nå er den også tilgjengelig på flaske hos Vinmonopolets spesialutsalg og man kan ikke annet enn å glede seg over det. Ølets smaksprofil er for øvrig utarbeidet i sammarbeid med Trond Moi og man har benyttet seg av blant annet rug, havre, bergamottblader og mandarinsaft under produksjonen. Bergamottblader er kanskje ikke kjent for alle, men bergamott er en sitrusfrukt som først og fremst dyrkes i Italia. Fra fruktens skall presses bergamottolje og denne brukes i fremstillingen av diverse parfymer og som dufttilsetning i kosmetikk. Oljen brukes også som smakstilsetning og vil for mange vil smaken være kjent fra Earl Grey-te og også Generalsnus og Skruf. I Citrus Hystrix IPA er altså ikke den nevnte olje i bruk, men derimot bladene fra frukten som regnes som en underart av pomerans. Absolutt et spennende valg. Ølet innehar en dyp uklar kopperfarget kropp som toppes av en beige til lys brun skumtopp. I nesen finner man en rik aroma av sitrus, men her er også korn ganske fremtredende i addisjon til grapefrukttoner. I smaken legger man også merke til mye korn samt et røkprek og karamell som også befester sin tilstedeværelse. Ølet fremstår i tillegg som fruktig med mye sitrusfrukt av forskjellige slag, men jeg synes ikke mandarinen kommer så godt frem enda jeg vet at det er tilsatt mandarinsaft under bryggeprosessen, men mandarinsmaken lurer likevel i bakgrunnen. Videre er ølet godt og bittert med en halvtørr avslutning og jeg synes ølet befinner seg blant Nøgne Øs beste. Her bærer det med andre ord helt til topps på poengskalaen.

Produsent: Nøgne Ø

Land: Norge

Stil: India Pale Ale

ABV: 7,5%

Karakter: 5 av 5, Halvliteren

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: