RSS

Pinta Dobry Wieczór

Pinta Dobry WieczorDette er Polens første havrestout og den kom på markedet tilbake i 2011, da som en juleøl under navnet Wesołych Świąt. Dobry Wieczór som for øvrig betyr «god kveld» kommer også med et godt spørsmål på flasken: Har du lyst på en kake med mørk bitter sjokolade med et strøssel av havre? På dette svarer man selvsagt ja og åpner flasken. I glasset åpenbarer det seg så en mørk, mørk brun øl toppet av en sjokoladebrun skumtopp som desverre legger seg etter noen få minutter. Aromaen tilbyr dufter av røstet malt, mørk bitter sjokolade, kaffe og et snev av både røk og lakris. Ølet mangler litt fylde og er litt vannete i munnfølelsen noe som nok er en konsekvens av det lave alkoholinnholdet. Smaksbildet opererer i samme område som aroma og man finner derfor de samme elementer her som i duften, men man møter også på litt aske, høy og noe brunt sukker. Ølet har en fin kombinasjon av sødme, syrlighet og bitterhet, men oppleves noe tynn, hvilket trekker noe ned.

Produsent: Browar Pinta (Browar na Jurze)

Land: Polen

Stil: Sweet Stout

ABV: 4,5%

Karakter: 3 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: