RSS

S:t Eriks & Mathias Dahlgren Påsköl (2013)

St. Eriks & Mathias Dahlgren Påsköl 2013Her har S:t Eriks laget øl i sammarbeid med Mathias Dahlgren. Sistnevnte som kommer fra Umeå er blant Sveriges aller fremste kokker og restaurantører og han vant også «kokke-vm», Bocuse d`Or i 1997, noe ingen annen svenske har lykkets med. Fra 1996-2005 drev han Bon Lloc i Stockholm som hadde en stjerne i den prestisjetunge Guide Michelin. I 2007 åpnet han også en restaurant under eget navn i Grand Hôtel i Stockholm som i 2008 også fikk en stjerne i Guide Michelin før oppgraderingen til 2 stjerner påfølgende år. Mathias er dessuten professor på Restauranthögskolan ved Umeå universitet, og har også gitt ut tre kokebøker. Mannen kan m.a.o. smaker, noe som lover godt for dette brygget.

Selv om vi skrivende stund befinner oss i slutten av juli burde det likevel være tid for en påskeøl. Julen varer som kjent til påske, så da varer nok påske til jul også. Ølet er klart og rød til brunt i glasset og toppes av en god beige skumtopp. I aromaen finner jeg karamell, nøtter, sitrus og hint av tørket frukt. For en dunkel å være er det mye amerikansk over ølet, jeg tenker her spesielt på den syrlige og sitrusaktige humlen. Likevel er ølet søtt og har en flott bitterhet som passer denne sødmen ganske bra. Ølet avslutter bittersøtt og man får lyst på mer.

Produsent: S:t Eriks Bryggeri

Land: Sverige

Stil: Dunkel

ABV: 5,3%

Karakter: 4 av 5 desiliter

Takk til min arbeidskollega Eva Lisa Oskarsson som donerte denne ølen til humlebingen.

,

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: