RSS

SKA Modus Hoperandi IPA

12. september 2013

4 av 5 desiliter, SKA Brewing, U.S.A.

SKA Modus Hoperandi IPA (3)Bryggeriet SKA Brewing har trolig latt seg inpirere av musikkstilen Ska under sitt valg av navn. De tre figurene på boksen er da også kledt i et typisk antrekk for SKA-tilhengerne. Musikkstilen startet for øvrig på Jamaica tidlig i 1960-årene og er kjennetegnet ved en veldig rytmisk stil, ofte med fremtredende offbeat, den er opphavet til bl.a. reggae og har påvirket mange musikksjangre, spesielt punk. Musikken var særlig populær blant den jamaicanske subkulturen kalt rude boys, som oppstod blant arbeidsløse ungdommer. De imiterte overklassen ved å kle seg i hvite skjorter, svarte dresser, svarte slips og svarte hatter. Sammen med ska og rocksteady spredte rude boy-kulturen seg til Storbritannia, hvor den ble blandet med skinhead-bevegelsen. Mange ska-låter er dedikert til «Rudy» prototypen av en rude boy. For eksempel The Specials` «A message to you, Rudy» og The Clash sin «Rudie can`t fail». Ska opplevde en oppblomstring på 1970- og 80-tallet, da det skjedde en gjensidig befruktning med punk og new wave i Storbritannia. Resultatet ble en enda raskere og røffere ska, en mer samfunnsengasjert punk, og for det tredje en ny stil, skapunken. 80-talls-skaen, også kalt 2Tone-ska, som f.eks. bandene Bad Manners og The Specials hadde som sin stil. Madness regnes også ofte til denne kategorien, selv om de også hentet inspirasjon fra mange andre steder. The Clash er vel kanskje det fremste eksempel på punk-artistene som lot seg inspirere av Ska. Musikkstilen var også meget populært blant Skinheads, vel å merke SHARP-Skins (antirastiske) og ikke blant nazi-skins.

 

Ølet Modus Hoperandi IPA fra SKA Brewing er klart og gyllenoransje i glasset med en tett beige skumtopp. Aromaen leverer toner av diverse sitrusfrukter, karamell og barnåler. Smaken byr på det samme som duften og av sitrusfruktene er det ikke overraskende at det er grapefrukt som er mest fremtredende i smaksbilde. Avslutningen er bittersøt og ølet er godt uten å være alt for spennende. En ypperlig hverdagsIPA.

Produsent: SKA Brewing

Land: U.S.A.

Stil: India Pale Ale

ABV: 6,8%

Karakter: 4 av 5 desiliter

,

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: