RSS

Ringnes/Brooklyn Superior Polaris 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI fjor overrasket Ringnes med sin Imperial Polaris 2012 og dette er oppfølgeren Superior Polaris 2013. Ølet er Ringnes sitt første sammarbeidsbrygg, og ølet ble brygget i sammarbeid med selveste Garrett Oliver fra Brooklyn Brewery. Sammens med utgangspuntet for brygget Ringnes Julebokk var Imperial Polaris et bevis på at Ringnes kan om de vil. Da Imperial Polaris ble brygget brukte man oppskriften til Julebokk, men la til ca. et tonn med norsk lynghonning, Simcoehumle og tørket appelsinskall. Imperial Polaris ble så tilsatt kaffe og flasket. Noe av brygget unnlot man å tilsette kaffe i og la det heller over i bourbonfat og tatt til seg smak av både eik og bourbon. Etter modningen på fat fra april 2012 ble ølet flasket i januar og har siden vært lager på flasker. Resultatet har jeg nå foran meg.

Ølet er mørkt brunt i glasset og toppes av sin beige skumtopp og ser absolutt innbydendes ut. Aromaen vandrer til nesen som fanger opp elementer av vanilje, eik, sjokolade, brunt sukker og hint av karamell og honning. Smakene i ølet kommer i form av trevirke, eikespon og vanilje, men også klare spor av sjokolade (som også er fremtredende i ettersmaken) og honning er å finne i kombinasjon med røde bær, mørk tørket frukt og et snev av karamell. Nok en gang har Ringnes levert et godt produkt og man kan ikke unngå å tenke at man ønsker at Ringnes vil levere lignende gode produkter i fremtiden, gjerne også andre ølstiler, for bryggeriet og dets bryggmestere kan lage godt øl om de vil og ikke den kjedelige og sure pilsen vi vanligvis assosierer bryggeriet med. Dette ølet er godt, uten tvil, men her ser jeg for meg at lagring kan gjøre ølet enda bedre.

Produsent: Ringnes Bryggeri (Carlsberg)

Land: Norge

Stil: Doppelbock

ABV: 10,5%

Karakter: 4 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: