RSS

Birra del Borgo My Antonia

Birra del Borgo My Antonia (3)Italienske Birra del Borgo har i sammarbeid med grunnleggeren av Dogfish Head Brewery Sam Calagione kommet frem til et brygg de kategoriserer som en continually hopped imperial pils. Store ord, men hvordan oppleves så dette brygget? Under en god hvit skumtopp i glasset finner man en tåkete, gyllengul kropp i kontrast til det tynne klare utseende man vanligvis forbinder med en pils. Bryggerne har benyttet seg av de amerikanske humlesortene Simcoe & Warrior, samt den tsjekkiske Saaz kjent fra bl.a. Pilsner Urquell og Hansa Pilsner. Aromaen er god og fruktig, og jeg finner sitron, grapefrukt, fersken, melon, karamell og i tillegg noe krydder og gress. Smaken følger i de samme stier som aroma, men den oppleves likevel mindre fruktig enn duften. Samtidig oppdager man at krydder og gress er tydeligere i smaken samt at man også oppdager appelsin. Her har man i det hele nok et kraftig spark i baken til de store makrobryggeriene og et bevis på at pils ikke behøver å være smakløse og dørgende kjedelig. Dog skal det nevnes at ølet er noe tyngre i kroppen og ikke like lettdrikkelig som pils flest, men dette er nok en fordel med tanke på alkoholprosenten som lett kan nå til flettene hos enkelte ved større inntak. Noe å ha i bakhodet når pils tross alt, for folk flest er den typiske vorspiel-/festdrikken som konsumeres i større kvanta enn det en ølnerd er vant til. Konklusjon: Ølet er en herlig kosepils.

Produsent: Birra del Borgo

Land: Italia

Stil: Strong Pale Lager/Imperial Pils

ABV: 7,5%

Karakter: 4 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: