RSS

Bridge Road/Nøgne Ø Aurora Australis

Nøgne Ø Bridge Road Aurora Australis (4)Nøgne Ø har tidligere brygget i sammarbeid med australske Bridge Road Brewers noe som ga oss en fantastisk India Saison. Denne gangen har Nøgne Ø og Bridge Road brygget samme øl på hver sin side av kloden for deretter å frakte den til henholdsvis Norge og Australia for så å bli tappet av de respektive bryggeriene. Versjonen brygget hos Nøgne Ø ble lagret på whiskyfat og sendt Down Under for å bli tappet under navnet Aurora Borealis. Aurora Australis derimot ble brygget hos Bridge Road og sendt til Norge på gamle rødvinsfat. Under begge seilasene eksploderte noen fat og dette gjorde sitt til at ølene består av eksklusive dråper.

Aurora Australis har en stor lys brun skumtopp som legger som en forholdsvis tynn skumkrone etter noen minutter. Selve kroppen er mørk brun med toner av rødt. Aromaen er vinøs med klare innslag fra lagringen på rødvinsfat. Her finnes en syrlig duft av druer, eik, vanilje og sjokoladetoner. Ølet følger opp med et lett syrlig smaksbilde med mye av de samme elementene man finner i aromaen. Brygget er rett og slett godt og heldigvis har man fler i kjelleren.

Produsent: Bridge Road Brewers

Land: Australia

Stil: Abt/Quadrupel

ABV: 11,0%

Karakter: 4 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: