RSS

Nøgne Ø Global Pale Ale (GPA)

15. november 2013

4 av 5 desiliter, Nøgne Ø, Norge

OLYMPUS DIGITAL CAMERANøgne Øs GPA har vært på markedet en stund nå og det er på tide at også humlebingen ytrer sin mening om denne. Det kompromissløse bryggeri har laget en humlebombe av et øl i butikkstyrke. Hele 13 humlesorter fra fjernt og nær, nærmere bestemt England, Slovenia, New Zealand, Tsjekkia, Tyskland, Australia og U.S.A. Etter skjenking ser ølet særs innbydende ut i mitt glass med sin uklare oransje kropp og den tette eggeskallsfargede skumkronen. Nesen møtes på sin side av en herlig aroma hvor man finner sitrus, grapefrukt, mango, fersken og andre tropiske frukter samt barnåler, bær og hint av gress. Et humlehode kan ikke annet enn å fryde seg over en slik praktfull humlearoma. Smaksbildet er ganske likt det man finner i duften, men lever ikke helt opp til opplevelsen aromaen gir kroppens duftorgan. Ellers oppleves ølet som fruktig og balansen mellom sødme og bitterhet som god. Avslutningen på sin side er bitter og domineres av grapefrukt, mens ettersmaken også tilkjennegir tropiske frukter. En meget god øl og undertegnede må nok innrømme at han har konsumert en del flasker av denne i sommer og høst.

Produsent: Nøgne Ø

Land: Norge

Stil: American Pale Ale

ABV: 4,5%

Karakter: 4 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: