RSS

Hansa IPA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHansa er et av landets makrobryggerier som ikke er viden kjent for spennende øl. Likevel fanger bryggeriet min interesse når de velger å lage noe annet enn pils, men på den annen side har jeg ingen spesielle forventninger til bryggeriets nye satsning. Lykkes de med sin IPA? Riktignok er ølet svakere enn de fleste IPA, men dette skyldes nok at Hansa ønsker salg i butikk fremfor hos Vinmonopolet med tanke på økt salgsvolum. Ølet er gyllent med en klar kropp noe som tyder på at ølet har blitt filtrert. For oss ølnerder er ufiltrert øl helt klart å foretrekke, men man skal som kjent ikke skue hunden på hårene så muligheten for en positiv overraskelse er fremdeles tilstede. Aromaen går i amerikansk stil med sin velhumlede duft. Man finner klare toner av sitrus og hint av tropiske frukter og karamell. Ikke alt for spennende for nesen, men det enkle er ikke nødvendigvis verre enn det komplekse. Smaken følger opp med toner av sitrus, barnål, grapefrukt, karamell og noe gjær. Ølet har en fin bitter avslutning selv om jeg personlig kunne ha tenkt meg enda mer bitterhet. Dette er absolutt en overraskelse i positiv forstand fra Hansa. Ølet er godt uten å imponere for mye. En IPA for massene? I min gane minner ølet kanskje mer om en APA enn IPA, men en APA er da langt i fra noen uting. Konklusjonen må bli at Hansa kan om de vil selv om de fremdeles har en del å gå på før jeg blir overbevist. Uansett er bryggeriets IPA en god kandidat som vorspieldrikke, ikke minst på grunn av at den kommer i boks, noe som kjent er enklere å dra med seg på fest.

Vil andre store bryggerier her til lands følge etter slik at vi i fremtiden kan oppleve mer enn triste lagerøl i butikken som deres eneste bidrag? Ringnes er vel et bryggeri som absolutt burde våkne opp fra sin dvale i så måte dersom vi ser bort i fra deres bidrag Imperial og Superior Polaris.

Produsent: Hansa Borg Bryggerier

Land: Norge

Stil: India Pale Ale

ABV: 4,6%

Karakter: 3 av 5 desiliter

,

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

2 kommentarer den “Hansa IPA”

 1. Rune Says:

  Jeg må si meg enig i anmeldelsen din. De får mer oppmerksomhet av å kalle den en IPA, selv om det i teorien er mer som en amerikansk pale ale. Vi vil se mer av at de store bryggeriene prøver å ta tilbake markedsandel fra mikrobryggeriene. Slik som vi ser i USA, hvor de 2 største bryggeriene har flere undermerker som er falske «craft beer».

  Svar

  • Onkel Humle Says:

   Jeg takker for det Rune og som du selv sier vil vi nok se store aktører som vil forsøke å gjenvinne markedsandeler. Nå er også Hansa Borg sitt oppkjøp i Nøgne Ø blitt bekreftet så dette er kanskje det spede begynnelse. Ettersom NØ skal fortsette som før tror jeg heldigvis ikke Hansa vil «vanne ut» ølet fra Grimstad. Og noe som er positivt er at Hansa Borg her ikke går for et «falskt» undermerke slik Grans har i Lade Gård. Dessuten er craft beer noe Hansa ikke kan så jeg tror de gjorde rett i og heller kjøpe seg inn i et velansett bryggeri som Nøgne Ø.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: