RSS

BrewDog Abstrakt AB:13

7. desember 2013

4 av 5 desiliter, BrewDog, Skottland

OLYMPUS DIGITAL CAMERADette er flaske nr. 6268 av 9972 i BrewDogs trettende øl i deres Abstraktserie. Etter sigende skal denne være inpirert av den tyske kaken Schwarzwälder Kirschtorte, en kake der bunnen er dynket med Schwarzwälder Kirschwasser (kirsebærsbrennevin). Ølet er lagret 14 måneder på fat brukt i produksjon av Cherry Whisky og er noe så flott som en Cherry Imperial Stout. Under skjenking minner flaskens innhold litt om spillolje før man i glasset finner en mørk, mørk brun til sort kropp under en liten brun skumkrone som raskt legger seg som en tynn hinne. Aromamessig finner nesen kaffe, kirsebær, vanilje, brunt sukker, sjokolade og hint av krydder. Smaksmessig finner man igjen kaffe, kirsebær og vanilje mens mørk bitter sjokolade og krydderier kommer tydligere frem i den langvarige ettersmaken. I tillegg har man en varmende tilstedeværelse av alkohol som gjør seg godt under årstiden vi befinner oss i. Ellers er ølet søtt og samtidig passe bittert, men jeg synes kanskje karboneringen er et ørlite snev for kraftig. For meg er ikke dette det beste ølet jeg har smakt i BrewDogs Abstraktserie, men det holder allikevel til en svak utgave av nest høyeste karakter her hos humlebingen.

Produsent: BrewDog

Land: Skottland

Stil: Imperial Stout

ABV: 11,3%

Karakter: 4 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: