RSS

7 Fjell Svartediket Black IPA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA7 Fjell er det første bryggeriet som er startet i Bergen siden 1891 da Hansa startet opp og er et av Norges yngste bryggerier og kanskje det man har størst forventninger til for fremtiden. Bryggmesteren, den vel meritterte Gahr Smith-Gahrsen som er den ene halvparten av ABC Brewing og en legende blant norske hjemmebryggere må nok ta sin del av skylden for dette. Så får vi se om 7 Fjell kan klare å leve opp til forventningene. Deres første øl kalt Vinter har i alle fall allerede høstet gode kritikker og nå tester humlebingen deres andre øl på stammen.

Svartediket ser ved første øyekast sort ut, men viser seg å være mørkt brunt til mahognyfarget i glasset med en beige til lys, lys brun skumkrone. Nesen fanger opp aroma av sitrus, karamell, tropisk frukt (især aprikos), samt noe nøtter og kaffe. Smaksløkene kan glede seg over grapefrukt, barnål, røstet malt, karamell, kaffe, sjokolade, noe tropisk frukt og hint av nøtter. Det er en fin balanse i ølet kombinert med en herlig bitterhet og flott fylde. Dette er rett og slett en av de bedre BIPA jeg har smakt og jeg er egentlig litt skuffet over at flasken ikke har større volum enn 0,33l for denne vil jeg ha mer av.

Etiketten på flaskens bakside kan for øvrig scannes for oppskrift, noe som hjemmebryggere nok vil sette stor pris på. Bra!

Edit 16.02.2014: Etter at jeg publiserte dette innlegget for en liten halvtime siden har det kommet meg for øret at 7 Fjell ikke er det første bryggeriet i Bergen siden Hansa startet opp. Utestedet Baran brygger øl til seg selv og evt. andre interesserte i utelivsbransjen. Her må humlebingen.com ta selvkritikk for dårlig utført bakgrunnsjekk.

Produsent: 7 Fjell Bryggeri (brygget hos Lervig Aktiebryggeri

Land: Norge

Stil: Black IPA

ABV: 7,0%

Karakter: 4 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

6 kommentarer den “7 Fjell Svartediket Black IPA”

 1. anrefsah Says:

  Spennende, hvor har du fått kjøpt denne? Liker veldig godt black ipa, så burde få testet denne.

  Svar

  • Onkel Humle Says:

   Dette var en vareprøve fra 7 fjell Bryggeri, men ølet er tilgjengelig på utvalgte barer med godt utvalg i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand for øyeblikket og vil sannsynligvis bli tilgjengelig på spesialpolene om ikke alt for lenge.

   Svar

 2. anrefsah Says:

  Kan du legge ut linken til oppskriften?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: