RSS

Kormoran Podróże Kormorana Weizenbock

OLYMPUS DIGITAL CAMERANår man sitter med flasken i hånden er det ikke fritt for at man har noen forventninger til dette ølet. For en måneds tid siden ble det nemlig kåret de beste øl i diverse klasser, samt årets øl, årets debut, årets bryggeri og mye annet i Polen for året 2013. Ølet som vi her skal se nærmere på stilte i klassen for sterke mørke hveteøl hvor denne weizenbocken må sies å ha tatt en overlegen seier. Poengscoren ble på 1465,90 og når man vet at andreplassen kun oppnådde 277,70 poeng snakker vi om utklassing. Bryggeriet på sin side endte for øvrig som nr. 2 bak Browar Pinta i klassen små bryggerier.

Etter skjenking ser man i glasset en uklar og brun kropp med oransje nyanser under en tett skumkrone. Aromaen stiger mot nesen i form av brunt sukker, karamell, sjokolade, rosiner, krydder og banan. Smaksmessig møtes man først av mye banan, krydder (især korianderfrø), tørket frukt og noe brunt sukker, men særlig sjokolade samt hint av karamell og ikke minst et snev av gjær sniker seg frem mot avslutningen. Selv om ølet fremstår som søtt har det en fin balanse og både aromaer og smaker harmonerer flott. Ellers finner man en fin fylde og at ølet oppleves noe klisset i munnen etter en slurk trekker noe ned, men totalopplevelsen blir likevel meget bra.

Og hva med forventningene? De må sies å ha blitt innfridd. Absolutt et anbefalt øl.

Produsent: Browar Kormoran

Land: Polen

Stil: Weizen Bock

ABV: 6,6%

Krakter: 4 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: