RSS

Pinta Żytorillo

OLYMPUS DIGITAL CAMERABryggeriet bak denne ølen gjorde det ganske skarpt under kåringen av Polens beste øl for 2013. Først og fremst ble Pinta vinneren av klassen små bryggerier. De hadde fem øl som vant hver sin kategori av totalt 15 kategorier og dette må sies å være ganske så respektabelt. Dette ølet stilte i klassen spesialøl hvor bryggeriet gjorde storeslem med fem øl på topp ti-listen herunder 1,2,3 og 5. plass. Żytorillo vant klassen, men ølet ble også nr. 5 blant fjorårets debuterende polske øl og i tillegg Polens åttende beste øl totalt for 2013.

De nevnte meritter skaper selvsagt forventninger, men det gjenstår å se om man lar seg begeistre i samme grad som polske ølentusiaster. Ølet er helt sort i glasset med en tett flott skumtopp og en farge som minner om kaffe latte. Aromaen kommer i form av karamell, røstet malt, kaffe, sjokolade, sitrusfrukter og rug. Vel i munnen oppdager man en oljet munnfølelse hvor smakene tilbyr det samme som duften med et lite tillegg av tropisk frukt. Et velbalansert øl som leverer en god bitterhet og undertegnede lar seg begeistre.

Produsent: Browar Pinta (Browar na Jurze)

Land: Polen

Stil: Black IPA

ABV: 5,3%

Karakter: 4 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: