RSS

Lar øl og bil seg forene?

6. april 2014

Humlebingens artikler

Vi menn har mange interesser, men det som kanskje opptar oss mest foruten damer og fotball må være øl og bil. Den herlige drikk og kjøretøy er nettopp det det skal handle om her. For meg er øl noe mer enn pils og bil noe mer enn noe som tar deg fra a til b. Likevel anses alkohol og bilkjøring rettmessig som en svært så uheldig kombinasjon, dog påstår jeg at dette uten tvil kan kombineres. Før du roper ut et sinna varsko kan du jo lese denne artikkelen og med dine egne øyne se at det faktisk kan la seg gjøre uten å risikere din egen og andres helse og materielle skader, og ei heller den flotte rosa lappen du bærer med stolthet i din lommebok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klar for avreise fra Drøbak. Dere får unnskylde at bilen er litt møkkete.

Denne historien begynner fredag for litt over en uke siden. Jeg kommer hjem fra arbeid og parkerer bilen i garasjen. Låser opp døren hjemme, skifter klær og iler ned i kjelleren etter øl. Det er tross alt helg må vite. Dette må feires, akkurat som alle andre fredager. Mon tro om det finnes noe godt øl i kjelleren? Svaret er nei. Jeg kan ikke huske sist jeg kun fant et par flasker her i tillegg til noen par år gamle juleøl som humlebingen heller burde omtale nærmere jul. Her finnes det kun en løsning. Hva er så denne løsningen? Svaret er Vinmonopolet, nærmere bestemt spesialpolet på Vika i Oslo. Nu vel, det er bare å nyte fredagskvelden med de få øl man har til rådighet og komme seg til Oslo lørdag morgen.

Vanligvis saumfarer jeg pollister og plukker ut det som virker mest spennende og interessant for meg før jeg kjøper øl uten at du nødvendigvis måtte dele min begeistring for de øl jeg velger ut. Denne gangen er planen å handle uforberedt og på innstinkt, samt å se om Vika har noen skjulte skatter i hyllene som er verd en nærmere sjekk. Denne helgen er man gressenkemann og uten ØKH på plass er det mine regler som gjelder så sengen er neste stopp lenge før midnatt og klokken stilles så man kan være i Oslo tidligst mulig. Undertegnede hater og ferdes i Oslo sentrum med bil lørdag formiddag nemlig. Det til tross for at den flotte oppvekst foregikk på Oslos østkant.

Tid for litt fotografering ved Gjersjøen på tur hjem.

Tid for litt fotografering ved Gjersjøen på tur hjem.

En ølene jeg endte opp med.

En av ølene jeg endte opp med.

Nattbordsmonsteret hyler ut sine hylende spyd og med et er lørdag morgen et faktum. Deilig selv for et b-menneske som meg å hoppe i dusjen vel vitende om at ølet venter i det fjerne til tross for at det biologiske uret er på totalt villspor. På med klærne, ned i fellesgarasjen og der står den vakre italienske Bella Donna og venter. Tar et raskt blikk rundt meg blant dusinvare, gliset mitt vokser og vissheten om at jeg valgte rett da jeg sist kjøpte bil øker. Garasjeporten åpner og en skyfri og solfylt himmel åpenbarer seg. Akkurat som skapt for italiensk kjøreglede etter lange perioder med gråvær, kulde og snø. Endelig er det vår. Planen om å kjøre rett til Oslo blir satt på vent, det blir en liten snartur nedom Drøbak og havna før turen går mot spesialpolet. Kameraet er med så det blir tid til noen bilder også. Virkeligheten innhenter en så det blir på med solbriller og stussen i skinnsete. Orker ikke tanken på stressende fotgjengere, sjåfører og overfylte parkeringsplasser i Oslo, det blir raskeste vei. Etter en liten stund på RV23 og på vei inn i Nordbytunnelen vet jeg at jeg har valgt feil vei, men både jeg og bil skal ta det igjen på returen. E18 inn mot Oslo er utrolig kjedelig, men det hjelper litt når man kan se blå himmel, sol og en stille blå fjord på sin venstre side innover mosseveien. Dusinvarene kommer på løpende bånd, Volkswagen, Audi, Toyota, Ford, Opel osv. bilverdens svar på industripils, her skal alle tekkes og det er ikke rom for det lille ekstra som kan skremme kjøperen bort. Ikke nok med det de aller fleste er av fargen sort. Det er nesten så man tror man møter et gravfølge. Jeg skal kanskje ikke si noe siden min bil er kjedelig grå, men slik går det når man kjøper brukt og det ikke var noen røde tilgjengelig. Likevel minner det meg om da TopGear testet Alfa Romeo 166 for noen år siden og Jeremy Clarckson sa: Everytime I see an Audi, Merc or a BMW passing by, I just feel the urge to roll down the window and screem at them; You bought the wrong car! Plutselig! Jeg tror mine øyne bedras, to voksne damer i en Lancia Delta og like etter en Citroën DS5, endelig noen som tør å skille seg ut. Mer skal det ikke til for å glede en bilentusiast på polferd og jakt etter øl og som plutselig befinner seg i parkeringshuset på House of Norway. 2 timer gratis parkering blir det også for man skal da handle for mer enn 300 riksdaler.

Vel parkert i Vika.

Vel parkert i Vika.

Vel inne i Vikas gullgruve synes jeg egentlig ølutvalget her er dårligere enn på lenge, men handlekurven fylles med flasker åkkesom. Det er varmt i dag så det går i lyse øl, hovedsaklig Saison og IPA samtidig som man er i hyggelig passiar med en av Vinmonopolets söta svenska flickor om både ølblogging og kommende festival i Gøteborg, vel vitende om at man egentlig kanskje burde ha vært i Malmø denne helgen i så måte. Nu vel, kortet blir varmt i kassen og det bærer ned i parkeringshuset med all øl. Dog har man blitt litt inspirert av det italienske i dag. Bil fra støvellandet, noen italienske øl har blitt kjøpt. Det lukter vel italienskt til middag også? Som tenkt, så gjort. Det blir en tur innom Meny for bøffelmozzarella og tipo00 før snuten vendes hjemover. Og med de ingrediensene vet du nok allerede hva det blir til mat på undertegnede.

Ølet pakkes i passende esker. Nøtter fra jobben ble desverre linselus.

Ølet pakkes i passende esker. Nøtter fra jobben ble desverre linselus.

Bilen ruller ut på veien igjen. Det er deilig å se at det står Giri og ikke rpm på turtelleren, at alle instrumentene vender mot føreren og at passasjerene (selv om jeg ikke har passasjerer på denne turen) ikke kan se hva speedometernålen viser. Flere SUVer er å se. For meg er det et stort under at folk i Oslo bruker penger på slike baljer og sier fra seg det meste av kjøreegenskaper i samme slengen. Hva skal de med en slik bil? Ikke er det traktorveier her, ikke er det ordentlig bratte bakker heller. Hvorfor ikke heller en stasjonsvogn med trekk på alle fire? Jeg får la de leve i troen om at jeg lar meg imponere, men den dagen jeg får råd til en Porsche Cayenne, bilen med et utseende kun en mor kan elske eller den grufulle Auda Q7 står de sist på min ønskeliste, da skal jeg heller løpe raskere enn noen gang til en Ferrari- eller Maseratiforhandler og nyte livet på svingete landeveier. Nok dagdrømming. Hvor er de andre Alfistene? Jeg har ikke fått hilst en eneste gang i dag. (Sjåfører av Alfa Romeo har hilseplikt og hilser hverandre langs veien slik som f.eks. motorsyklister gjør). Dog er jeg glad for at det er så få Alfa på veien det gjør det litt mer spesielt, men noen få til hadde ikke skadet. Bare det ikke blir helt Hvermannsen og A4.

Flott utsikt over Oslofjorden fra Gamle Mossevei.

Flott utsikt over Oslofjorden fra Gamle Mossevei.

I det kursen går mot Drøbak aner jeg at jeg kommer til å støte på noen Alfaer. For etter mosseveien er det slutt på hovedvei. Da blir det gamle mossevei der alle som bruker noe høyere gir enn det tredje er rare. Her skal det gis på gjennom svingene og livet under solen nytes. Jaggu fikk jeg rett, det er her du treffer på de som kjører Alfa på vei til eller fra Oslo eller eventuelt kun er på kosetur, de som kjeder seg på trøtte hovedveier. Først hilser man på en svart 156, deretter en rød MiTo og enda en 156 alle hilser og smilet er på plass før man forlater det flotte landskapet ved Gjersjøen og man kjører mot Nesset, videre forbi Årungen, mot Horgen og til slutt hjemover til Drøbak.

Et lite knippe øl.

Et lite knippe øl.

Bilmatter vaskes i dusjen.

Bilmatter vaskes i dusjen.

Ølet pakkes ut av bilen, de av flaskene som kommer fra Italia går i kjøleskapet. Ned i garasjen for å støvsuge bilen innvendig, mattene går opp i dusjen for vask. Når ØKH er borte vasker gressenkemannen nemlig bilrelaterte objekter i dusjen.

Hjemmelaget pizza er alltid godt.

Hjemmelaget pizza er alltid godt.

Åpen terrassedør og solskinn, klokken tikker mot middag. En øl skjenkes i et glass. Kokken må jo ha noe å kose seg med og siden vi er i det italienske hjørnet i dag blir det laget pizzadeig som settes til heving. Pizzasausen lages og i det jeg heller rødvin i kjelen som skal reduseres angrer jeg på at jeg ikke kjøpte med meg en italiensk surøl. Den ville nok uten tvil ha gjort rødvin overflødig og løftet pizzasausen til nye høyder. Uansett blir pizzaen god og ølbloggeren nyter årets første tegn på sommer. Etter en herlig dag for seg selv med bil og øl i hovedfokus er jo konklusjonen klinkende klar; øl og bilkjøring hører så absolutt sammen, man må bare gjøre det i riktig rekkefølge.

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

2 kommentarer den “Lar øl og bil seg forene?”

  1. Jan Sundøy Says:

    An perfect day.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: