RSS

Nøgne Ø #1000

26. juni 2014

4 av 5 desiliter, Nøgne Ø, Norge

OLYMPUS DIGITAL CAMERANøgne Ø holder sin tradisjon med å brygge spesielle når de når diverse milpeler. Fra før kjenner vi til noen særs vellykkede jubileumsøl fra den gang det kompromissløse bryggeriet nådde batch #100 og #500. I fjor sommer var tiden kommet til bryggeriets batch nr. 1000 og et spesielt brygg skulle det bli også denne gang. Forskjellen er at det ikke ble brygget én, men to spesielle øl som kommer i samme gavepakning. Disse er #1000 og #1001 med henholdsvis 10,00 og 10,01% ABV. Dog er det ikke bare bryggeriets milepel som skal feires under omtalen av #1000 for humlebingen har også noe å feire. Dette blir bloggens ølomtale nr. 400 og samtidig nr. 100 i rekken av norske øl som har fått sin karakter her hos humlebingen. Dessuten er det bare litt over en måned igjen til bloggen fyller 2 år.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAØlet flyttes fra flaske til glass. En øl med en uklar oransje til lys ravfarget kropp åpenbarer seg under en liten hvit skumkrone. Nesen går til arbeid og fanger opp en aroma som domineres av diverse krydder og urter, en duft som kan minne litt om den man finner i enkelte juleøl. Lukteorganet til undertegnede legger her spesielt merke til nellik, ingefær og muskattnøtt som holdes med selskap av noen fruktige toner og hint av stjerneanis. Ølet gir en oljet munnfølelse og smaksløkene kan glede seg over de samme innslag som man kunne finne i duften. De tropiske fruktene kommer samtidig bedre frem i smak enn i aroma i tilleg til at jeg her også kan finne hint av bær og sort pepper. #1000 er rett og slett et øl der urter og krydder operer i skjønn harmoni med tropiske frukter. Det er kun en ting som gjenstår og det er å sette seg godt til rette i godstolen og nyte Nøgne Øs vellykede jubileumsbrygg.

Produsent: Nøgne Ø

Land: Norge

Stil: Spice/Herb/Vegetable

ABV: 10,00%

Karakter: 4 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: