RSS

Nøgne Ø 100% Peated Almost Undrinkable

OLYMPUS DIGITAL CAMERADa var det på høy tid å teste denne, en øl jeg har hatt stående i snart to år. En øl brygget med 100% peated malt, altså røkt malt. Teksten på etiketten nesten udrikkelig kan skremme noen og en hver, men alle ølnerder er jo som kjent tøffe så det skremmer ikke meg. Ølet skjenkes i glasset og kroppen viser seg å være oransjegyllen med små mørke partikler og toppes av en liten skumkrone. Aromamessig klarer jeg ikke å skille ut så mye, men her finnes det uansett en god blanding av bål og lær. Når det kommer til smak minner det meste om gjennomrøkt bacon, en slags grodziskie på steroider og kan nærmest beskrives som et flytende leirbål. Smaken avslører også lær og hint av bær i bakgrunnen. Udrikkelig? Absolutt ikke! Ølet passer nok allikevel ikke alle, men for meg er dette en øl man kan sette seg ned med og nyte i lang tid. Dessuten ser jeg mye potensiale i denne når det kommer til matlaging, kanskje spesielt når det kommer til bbq-saus og marinader. Så ikke hell ølet ut i vasken om det ikke faller i smak benytt det heller som en smaksforsterker under grillsesongen. 100% Peated er rett og slett et vellykket øl på mange måter.

Produsent: Nøgne Ø

Land: Norge

Stil: Smoked

ABV: 8,5%

Karakter: 5 av 5, Halvliteren

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: