RSS

AleBrowar/Nøgne Ø Deep Love

OLYMPUS DIGITAL CAMERANøgne Ø brygger rett som det er med bryggerier i utlandet og for ikke så alt for lenge siden besøkte Kjetil Jikuin AleBrowar i Polen. Ølet som skulle brygges var en Belgia Rye IPA og heldig som jeg er sitter jeg her med et eksemplar. Selve bryggeprosessen foregikk hos Browar Gościszewo ettersom AleBrowar ikke har et eget bryggeri.

Flasken kommer uten en etikett slik som vi er vant med, her er nemlig flasken malt. Det ser absolutt bra ut. Glasset skjenkes og ølet ser meget innbydende ut med med sin dyp ravfargede kropp under sin tette skumkrone. Nesen treffer på en fin og frisk aroma av karamell, tropisk frukt, bær, sitrusfrukter, høy, rosiner samt hint av gjær og krydder. Deep Love har en fyldig kropp med smaker av mye tropisk frukt, sitrusfrukter, barnål, mørk tørket frukt, sort pepper, korn og karamell og avslutter herlig bittert.

Desverre er dette som med mange av Nøgne Øs sammarbeidsbrygg et øl som ikke er eller blir tilgjengelig her til lands. Jeg krysser fingrene og håper på at noe av ølet som brygges hos andre bryggerier utenlands vil bli brygget på ny i Grimstad. Deep Love hadde i alle fall fortjent en slik skjebne og jeg er sikker på at Bartek gjerne tar turen til Norge for å glede norske ølnerder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Produsent: AleBrowar (Browar Gościszewo)

Land: Polen

Stil: India Pale Ale

ABV: 6,5%

Karakter: 5 av 5, Halvliteren

,

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: