RSS

ColdBoy 8 Kanoner

OLYMPUS DIGITAL CAMERAColdBoy fra Askim har akkurat kommet med et nytt jubileumsøl, deres første øl tilgjengelig hos Vinmonopolet. Ølet er en DIPA som markerer 200 år med den Norske grunnlov. Ølet er også til minne om slaget ved Langnes Skanse i august 1814, det siste slaget der tusener av menn fra skandinaviske land sto mot hverandre på 1800-tallet. Slaget markerte slutten på Napoleonskrigene i Skandinavia samt begynnelsen på unionstiden som til slutt opphørte i 1905.

Navnet 8 Kanoner kommer av de åtte kanonene 2000 menn forsvarte på Langnes skanse og bryggeriet har lekt seg litt med tallene. Ølet har derfor blitt laget av åtte ingredienser, 8% i alkoholstyrke og selges attpåtil i åttepakninger istedenfor den velkjente sekspakningen. Så da gjenstod det kun å brygge førsteopplaget i 2000 eksemplarer for å hedre de 2000 Norske soldatene som var ute i strid for fedrelandet.

Tidligere har jeg smakt et par av bryggeriets butikkøl uten å være spesielt imponert så forventningene var ikke store da flasken skulle jekkes, men samtidig er det også viktig og ikke skue hunden på hårene og gi de en ny sjanse. Ølet brunt med oransje nyanser og toppes av en tett beige skumkrone. Aromaen kommer i form av karamell, gress, grapefrukt, barnål, mørk tørket frukt, bær og tropiske frukter. Smaken på sin side består av karamell, røstet malt, tropisk frukt, bær, rosiner, grapefrukt og barnål samt at et lite røkpreg trer inn i ettersmaken i samspill med brent karamell. Fin bitter avslutning og absolutt godkjent fra ColdBoy, her ender vi på en svak utgave av humlebingens neste høyeste score.

Produsent: ColdBoy Brewery (brygget hos Det Lille Bryggeriet)

Land: Norge

Stil: Imperial-/Double IPA

ABV: 8,0%

Karakter: 4 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: