RSS

Sommerferien er over

22. august 2014

Humlebingens artikler

Humlebingen har hatt en lang sommerferie, men snart vil ølanmeldelsene igjen dukke opp som perler på en snor. I tiden undertegnede har hatt en velfortjent pause har det skjedd både det ene og det andre. Det er heller ikke fritt for at det er mye interessant som skjer i nær fremtid for en ølnerd. Vil du vite mer fortsetter du å lese.

Ølsmaking

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEr man glad i øl er man også stadig på jakt etter nye smaker. Øl nytes ofte i hyggelige sosiale lag og å møte likesinnede er også en ypperlig måte for å utvide sin horisont. Ikke minst får man muligheten til å smake fler øl på samme aften fordi en øl deles på fler personer. En annen morsom sak man kan foreta seg er å servere øl som uten å avsløre hva det er man drikker å la sine venner gjette seg frem til hvilken øl de drikker. Vanskeligere en man skulle tro å treffe spikeren på hodet er det uansett.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn slik aften var det duket for på en takterrasse i Oslo i slutten av juli der vi var syv ølentusiaster. Ikke mindre en 51 forskjellige øl ble delt oss i mellom fra tidlig ettermiddag til den påfølgende morgen. Værgudene var ikke helt med oss til å begynne med noe som førte til at vi måtte gjemme oss innendørs for en periode, men det bar ut i sol og sommervarme igjen etter ikke alt for mange øl. Av størst interesse for de fremmøtte var ølene fra nystartede Ego Brygghus i Fredrikstad. Og siden helgen var lagt midt mellom bryggeriets lansering i Fredrikstad og Oslo var det ikke fritt for at vi følte oss litt privilegerte som satt med bryggeriets øl på bordet. Egos øl tok meg ikke med storm, men de har absolutt godt øl og jeg ser frem til å teste mer fra den kanten. Notatene fra kvelden er ikke de beste så mer utfyllende kommentarer om ølene får komme ved en senere anledning når de er testet på ny. 

Tall Ship Races

Bergen har sin egen lille ølskandale denne sommeren under TSR hvor skjenkebevillinger ble inndratt for så å bli utstett på ny til høyere pris og nye betingelser. Hovedbetingelsen var at det kun skulle serveres øl fra Hansa. Her lukter det av både det og det andre. Hva jeg mener velger jeg å ikke uttale meg om. Dog lukter du kanskje hva jeg synes allerede?

For mer om denne saken anbefaler jeg å ta en nærmere titt hos Ølportalen.

Norbrygg

Hobbyen over alle hobbyer for tiden later til å være hjemmebrygging og interessen øker stadig. Norsk hjemmebryggerforening, Norbrygg kan informere om at de nå har passert 3000 medlemmer. Humlebingen stiller seg selvsagt i rekken av gratulanter. De har også et forum med over 7000 medlemmer. Har du spørsmål vedrørende det å brygge hjemme vil du få svar og hjelp til det aller meste her.

bo-banner_2014

Bergen Ølfestival

5. og 6. spetember er det duket for Bergen Ølfestival. Her vil det være bokslipp, foredrag og hjemmebryggerne konkurrerer. Dessuten blir det eget festivaløl som er brygget i samarbeid med 7 Fjell Bryggeri og Bergen Kaffebrenneri. Skulle du trenge en pause fra å drikke øl kan du glede deg over at Bergen Matfestival går av stabelen samme helg.

What`s Brewing

whats brewingI Stavanger er det duket for ølfestival 31. oktober og 1. november. Her vil det også bli avholdt en hjemmebryggerkonkurranse i forkant der vinnerne vil bli annonsert på Tou Scene den 1. november. Bevillingsseksjonen nekter festivalen å fortelle hvilke bryggerier som vil komme, men de kan i det minste glede dere med at Sassy Kraimspri spiller på fredagen. Uansett vil det nok bli mye godt øl å finne på Tou Scene.

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: