RSS

Olimp Prometeusz

31. oktober 2014

2 av 5 desiliter, Browar Olimp, Polen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi er allerede god vant med både amerikansk og engelsk IPA, sågar også noen med humle både fra Australia og New Zealand. Polske Browar Olimp har valgt å gå for en polsk IPA, eller PIPA om du vil. Ølet er brygget med fire polske humler ved navn Sybilla, Marynka, Lubelski og Iunga.

I glasset åpenbarer det seg en lett tåket og gyllen kropp som koser seg under et teppe av en tykk, tett skumkrone. Aromaen er ganske snill for en IPA å være, men nesen finner uansett karamell, høy, gress, blomster og urter. Smaken kommer i form av karamell, gress, sitron, krydderurter og litt barnål. Avslutningen byr på litt sødme samt en god bitterhet. Ølet fremstår som en ganske lett utgave av en IPA som er tynn i kroppen og samtidig er det ikke fritt for at man kommer til å savne litt av den fruktigheten man ofte finner i amerikanske IPA. En øl midt på treet og idèen PIPA er spennende og jeg tror det er mulig å lage gode og spennende øl med kun polske humler dersom humlen befinner seg hos den rette brygger.

Produsent: Browar Olimp (brygget hos Browar Zodiak)

Land: Polen

Stil: India Pale Ale

ABV: 5,5%

Karakter: 2 av 5 desiliter

,

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: