RSS

Austmann Bok-Øl

OLYMPUS DIGITAL CAMERADa ølentusiast Jørn Idar kjent fra den meget gode ølbloggen Høyt Skum skrev og lanserte Ølboka tidligere i år ville han også ha et passende øl. Han fikk hjelp hos Austmann Bryggeri og sammen brygget de en IPA, Norwegian Style. IPA i norsk stil fordi man benyttet seg av einerbær som jo er viden kjent i matlaging her til lands, spesielt når det kommer til viltretter. Ølet måtte selvsagt døpes Bok-Øl, et øl man skulle kose seg med under lesingen av Ølboka.

Selve ølet er lett tåket og har en ravfarget kropp som lyser mot deg der det befinner seg i glasset under et beigt, tett og ikke overraskende høyt skum. Aromaen som finner veien til nesen består av sitrusfrukter og barnål samt hint av karamell, blomster og einebær. Smakene kommer stort sett med de samme innslag som i duften, så her finner man igjen karamell, sitrusfrukter, barnål, einebær og litt krydder. Til tross for at dette er Norwegian Style minner det likevel en del om amerikanske smaker. Når man så kommer til avslutningen og dens ettersmak dukker det opp gjær, krydder (spesielt sort pepper) og en bæraktig sødme som balanserer godt opp mot ølets bitterhet.

Ølet vipper litt mellom karakter tre og fire her hos humlebingen, men den ender opp med en firer i enden. Har du tenkt til å nyte dette ølet mens du leser Jørn Idars Ølboka anbefaler jeg deg å kjøpe fler flasker, rett og slett fordi ølet er godt og lettdrikkelig og forsvinner litt for raskt i fra glasset.

Produsent: Austmann Bryggeri

Land: Norge

Stil: India Pale Ale

ABV: 5,5%

Karakter: 4 av 5 desiliter

 

,

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: