RSS

AleBrowar & Bryggerhuset Veholt Saint No More 2014

18. januar 2015

Humlebingens artikler

OLYMPUS DIGITAL CAMERANå er det kanskje litt sent å skrive om juleøl, men julen varer jo som kjent helt til påske. I slutten av oktober i fjor satte Jan Halvor Fjeld seg på flyet til Polen for å brygge øl sammen med AleBrowar. Jan Halvor er en kjent skikkelse i det norske hjemmebryggermiljøet og er mannen bak Nøgne Øs Two Captains, eller Humlehelvete som det egentlig heter. AleBrowar på sin side kjenner de fleste til etter at de brygget med Nøgne Ø i 2014, et sammarbeid som ga oss både Deep Love og Chmiel Iunga.

Idéen til å brygge et juleøl kom i August da AleBrowar etter å ha brygget hos Nøgne Ø avsluttet sitt norgesbesøk hos Bryggerhuset Veholt. Nå skal det også nevnes at sjefsbrygger Michał Saks har Jan Halvor Fjeld som et stort forbilde og hans øl Two Captains var et øl som inspirerte ham i oppstarten av AleBrowar. Hr. Fjeld og Hr. Saks diskuterte om hvordan juleølet skulle bli og de endte opp med å benytte seg av Veholts Jimmy Black som utgangspunkt. Etter noen forandringer blant annet med humlen var Saint No More Hoppy Dark Ale et faktum.

Den 12. desember ble ølet sluppet på det polske markedet og samme helg ble det også holdt lansering av ølet i Lublin, Kraków og Wrocław. Jan Halvor Fjeld var tilstede under lanseringene og i Lublin ble det sågar holdt en AleBrowar og Veholt Tap takeover hos U Fotografa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAleBrowar brygget også en annen juleøl kalt Saint No More Single Hop Simcoe baser på samme oppskrift som Saint No More fra 2013. Denne og allerede nevnte Saint No More Hoppy Dark Ale kunne kjøpes hver for seg eller i en gavepakke med begge ølene samt to julekort.

Du kan lese humlebingens omtale av ølene om du klikker på følgende lenker: Saint No More Single Hop Simcoe (2014), Saint No More Hoppy Dark Ale (2014), Saint No More (2012).

Humlehelvete og andre øl fra Bryggerhuset Veholt vil for øvrig bli tilgjengelig hos Vinmonopolet i Mars.

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: