RSS

ODE Stout (Klassisk Dry Stout) (4,7%)

ODE Stout (Klassisk Dry Stout) (4,7%)

ODE Stout (Klassisk Dry Stout) (4,7%)

I dag kom altså nyheten om at ODE Mikrobryggeri har meldt oppbud. Jeg synes det er ganske trist at dette bryggeriet forsvinner. Fremdeles kan jeg huske mitt første møte med deres øl på Café Sara i Oslo, en god øl ved navn Drøbak IPA (ikke butikkstyrkeversjonen), og ikke minst deres Pale Ale. Husker da tekstmeldingen tikket inn på telefonen fra Ole i ODE om at fatet med ølet var levert Bare Mas i Drøbak. Ølet var så ferskt det kunne bli og hadde en nydelig oransjegul farge i glasset. Kanskje den beste Pale Alen jeg har smakt fra et norskt bryggeri, så god var den der og da. At man i nær fremtid ikke kan få kjøpt øl fra ODE finner jeg derfor meget skuffende og trist. Både Ole og Olav er dyktige bryggere og om de ikke finner seg nye stillinger innenfor ølbransjen er jeg meget sikker på at de dukker opp med gode øl på en hjemmebryggerfestival om ikke lenge.

Til tross for at solen skinner og sommertemperaturen varmer godt er det en mørk dag og da passer det jo bra med en mørk øl fra ODE Mikrobryggeri. En Dry Stout i butikkstyrke. Ølet skjenkes i glasset og det åpenbarer seg en mørkebrun til sort kropp som toppes av en brun skumkrone. Nesen fanger opp en aroma av røstet malt, kaffe, sjokolade og litt gress. Hva smaker så dette velduftende brygget som har fanget min interesse? Smaksløkene treffer på røstet malt og sjokolade, men det er ikke fritt for at det dukker opp et hint av lakris og et ørlite snev av sitrusfrukter. ODEs Stout er lett i kroppen og den litt ivrige dansen i munnen skyldes nok at jeg finner at ølet besitter en anelse for høy karbonering. Uansett et velsmakende og lettdrikkelig godt øl.

Produsent: ODE Mikrobryggeri

Land: Norge

Stil: Dry Stout

ABV: 4,7%

Karakter: 3 av 5 desiliter

About Kenneth Eriksen

En dannet Herre fra Oslos østkant som nå er bosatt i Drøbak. Hovedinteressene består av øl, mat og italienske biler.

Vis alle innlegg av Kenneth Eriksen

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: